خریدوفروش پلاتین؛کاربرد پلاتین در صنایع
تاریخچه کشف فلز پلاتین
باستان شناسان مقداری از این فلز را در طلای مورد استفاده در خاکسپاری های مصر باستان در اوایل سال ۱۲۰۰ قبل از میلاد کشف کرده اند. با این حال ، میزان دانش اولیه مصریان از این فلز نامشخص است و ممکن است که آنها تشخیص نداده باشند که پلاتینی در طلای آنها وجود دارد.
این فلز اولین بار توسط آمریکایی های کلمبیایی در نزدیکی اکوادور کشف شد و برای تولید زیورآلات به عنوان طلای سفید استفاده می شد.
اولین گزارش کتبی در رابطه با کشف این فلز مربوط به ژولیوس سی اسکالیگر در سال ۱۵۵۷ است. او این فلز را به عنوان فلزی عجیب و غریب که در معادن بین پاناما و مکزیک یافت می شود توصیف کرد و نوشت که هیچ آتشی نمی تواند آن را ذوب کند.
در سال ۱۷۸۳ شیمیدان فرانسوی روشی را برای تولید Pt کشف و ثبت کرد. شیمیدان انگلیسی ویلیام اچ ولتستون یک فرآیند تجاری را برای تولید پلاتین خالص در اوایل قرن ۱۹ کشف کرد. وی در طی تحصیلات خود در مورد سنگ معدن پلاتین ، فلزات اسمیوم ، ایریدیوم ، رودیوم و پالادیوم را نیز کشف کرد. نام این عنصر از کلمه اسپانیایی “پلاتینا” گرفته شده است.
پلاتین (Platinum) یک عنصر شیمیایی با نماد Pt و عدد اتمی 78 است. پلاتین فلزی متراکم ، چکش خوار، هادی ، به شدت غیر فعال و گرانبها به رنگ نقره ای – سفید است.
به دلیل کمبود پلاتین در پوسته زمین ، سالانه فقط چند صد تن از این فلز تولید می شود و با توجه به کاربرد های مهم آن بسیار ارزشمند است و یکی از فلزات گران بها محسوب می شود.
با توجه به اهمیت و کاربرد های بسیار این فلز، در این مطلب از پلاتین ایران، به معرفی کاربرد های جالب فلز پلاتین می پردازیم. از اینکه تا انتهای متن همراه ما هستید سپاسگزاریم.
پیشنهاد میکنم این مطلب را نیز درباره فلز پلاتین مطالعه بفرمایید:
کاربرد پلاتین در ساخت جواهرات و زیورآلات
کاربرد پلاتین در وسایل نقیله
کاربرد پلاتین در صنایع شیمیایی
پلاتین در تصفیه نفت خام کاربرد دارد
کاربرد پلاتین در لوازم پزشکی و جراحی
کاربرد پلاتین در تولید فندک
کاربرد فلز پلاتین در تولید موشک و جت
ایزوتوپ ها
هشدارها
عوارض قرار گرفتن در معرض پلاتین
طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض نمک های پلاتین ممکن است باعث سوزش چشم ها ، بینی و گلو شود و قرار گرفتن در معرض طولانی مدت ممکن است باعث آلرژی تنفسی و حساسیت پوستی شود.
از آنجا که این فلز یک کاتالیزور در ساخت لاستیک سیلیکون و اجزای ایمپلنت های پزشکی (پروتزهای تعویض مفصل ، دیسک های کمر مصنوعی ، دریچه های عروقی و غیره) است این امکان وجود دارد که پلاتین بتواند وارد بدن شده و عوارض جانبی به دنبال داشته باشد. سازمان غذا و دارو و سایر نهادها این موضوع را مورد بررسی قرار داده اند و تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر سمیت این فلز در داخل بدن پیدا نکرده اند.