0
  • جمع کل سبد خرید : ۰ تومان

کروزه پلاتینی

در حالی که بوته چینی در آزمایشگاه به ظرفی معروف است که مقاومت به حرارت های بالا دارد و به راحتی در این آزمایش ها بدون هیچ شکنندگی استفاده می شود ولی با ضربه های کوچکی احتمال شکستن آن به راحتی وجود دارد. نام دیگری که بوته چینی با آن شناخته می شود کروزه است و توانایی مقاومت به حرارت تا ۱۰۰۰ درجه را دارد.کروزه پلاتینی

 

جنس بوته چینی از چینی و سفال است ولی بیشتر از گرافیت و یا کاربید سیلیکون ساخته می شود. این وسیله آزمایشگاهی معمولا با کوره شناخته می شود زیرا در کوره دماهای بالا  وجود دارد که برای حرارت دادن به ماده نیازمند ظرفی است تا از بین نرود.

کروزه پلاتینی

آزمایشگاه های مواد غذایی و یا شیمی تجزیه از جمله مکان هایی است که بوته چینی کاربرد فراوانی دارد. در آزمایش هایی که در آن پختن مواد یا خشک کردن مواد وجود داشته باشد کاربرد دارد. قبل از انجام هر کاری برای رطوبت گیری و در حین آزمایش نیز کروزه را در داخل دسیکاتور قرار می دهند.کروزه پلاتینی

 

بوته چینی در چه آزمایش هایی استفاده می شود؟

 

بوته چینی در چه آزمایش هایی استفاده می شود؟

 

بوته چینی در آزمایشگاه کاربرد های فراوانی دارد و به شکل نیم مخروط است. سطح بیرونی و داخلی این ظرف کاملا صاف و براق است و مقاومت بالایی در برابر حرارت های زیاد دارد.کروزه پلاتینی

 

همانطورکه گفته شد این شکل ظرف می تواند جنس های گوناگونی داشته باشد ولی نوع چینی ان مرسوم است. معمولا این ظرف دارای درب کوچکی است و در لبه این ظرف برآمدگی برای ریختن مواد وجود دارد که کار را برای انتقال مواد آسان تر نموده است. از جمله آزمایش هایی  که از بوته چینی استفاده می گردد می توان به :

کروزه پلاتینی

۱) تعیین آب تبلور نمک ها یکی از کاربرد های بوته چینی است مانند اندازه گیری آب تبلور سولفات مس و یا سولفات آهن و نمک قلیا که با استفاده از این وسیله آزمایشگاهی انجام می گیرد.کروزه پلاتینی

 

۲) مسلما ذوب کردن موادی که دمای ذوب بالایی دارند و نیازمند حرارت زیاد هستند باید در ظرفی انجام شود که خود دچار تخریب نشود و بوته چینی این ویژگی را دارد و می تواند تا دمای ۱۲۰۰ را تحمل کند و آسیبی نبیند.کروزه پلاتینی

 

۳) برای اندازه گیری وزن خشک ماده نیز از بوته چینی استفاده می شود به این صورت که ماده مورد نظر مانند سبزی را در این ظرف بسوزانند و سپس  وزن آن را اندازه می گیرند.کروزه پلاتینی

 

۴) با استفاده از این وسیله می توانید به راحتی قند و یا پارافین را ذوب نمایید.

 

۵) برای اضافه کردن کربنات سدیم به یک واکنشی می توان از کروزه استفاده نمود.کروزه پلاتینی

 

۶) خشک کردن مواد مختلف می تواند توسط این ظرف انجام شود.

 

۷) بوته چینی برای هر کار آزمایشگاهی که به حرارت بالا احتیاج دارد قابل استفاده است.

 

چگونه با بوته چینی در آزمایشگاه کار کنیم؟

 

چگونه با بوته چینی در آزمایشگاه کار کنیم؟

 

وسیله ای به نام گیره بوته وجود دارد که به شکل مثلثی است و بوته داخل آن قرار می گیرد و به راحتی در صورتی که گرم نیز باشد جابجا می شود.کروزه پلاتینی

 

قبل از استفاده از کروزه باید آن را کاملا تمیز نگه دارید و برای تمیز کردن نباید از باز ها استفاده نمایید چون برای بوته حالت خورنده دارند ولی در صورتیکه مانده های مواد قبلی بر روی بوته باقی مانده است می توانید از اسید برای شستشو استفاده نمایید تا سطح آن را صاف و صیقلی نماید.کروزه پلاتینی

 

یکی از کارهایی که باید برای استفاده از بوته در مورد وزن انجام دهید  این است که آن را در دمایی که مد نظرتان است قرا دهید و بگذارید تا خنک شده و وزن کنید  تا به  وزن  ثابتی برسد.کروزه پلاتینی

 

برای جابجایی بوته حتما از گیره مخصوص آن استفاده نمایید زیرا بعد از خارج کردن از کوره دمای ان بسیار بالا است و مدتی طول می‌کشد تا دمای آن کاهش یابد و در صورت احتیاط نکردن احتمال آسیب رسیدن به پوست وجود دارد.کروزه پلاتینی

 

نکاتی که لازم است بدانیم:

 

بوته ها اگر چه در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند اما زمانی که با بوته کار می کنید مراقب باشید تا با حرارت بالا روی سطح سرد نگذارید زیرا با تمام مقاومتی که دارد به علت تغییر دما خواهد شکست. به هیچ عنوان از بوته شکسته استفاده نکنید زیرا ممکن است در حین کار نشتی داشته باشد و یا بشکند.

 

بهتر است بوته قبل از اینکه در دمای بالا قرار بگیرد به آرامی گرم شود و بعد تحت حرارت بالا قرار بگیرد. بهتر  است اگر تحت دما و شعله مستقیم قرار می گیرد روی توری باشد و شعله روی یک بخش بوته متمرکز نشود.کروزه پلاتینی

 

برای وزن گیری نیز باید اصول آن را رعایت کنید و بگذارید که بعد از حرارت دادن دمای بوته کاهش یابد و سپس روی ترازو بگذارید. در مواردی که وزن گیری بسیار اهمیت دارد حتی بوته را با دست نیز جابجا نکنید زیرا عرق دست نیز اگر برروی بوته قرار بگیرد بر وزن آن تاثیر خواهد داشت .کروزه پلاتینی

 

خرید کروزه یا بوته چینی چگونه انجام می‌شود؟

 

قبلا گفته شد که بوته آزمایشگاهی دارای جنس های مختلفی است که با توجه به کاربرد های آن از جنس های مختلفی استفاده می شود. به هنگام خرید بهتر است دقیقا بدانید چه آزمایشی با آن انجام خواهید داد تا جنس مناسب کار خود را خرید نمایید.کروزه پلاتینی

 

حجم های مختلفی از این ظرف آزمایشگاهی وجود دارد و ضخامت بوته ها نیز با هم فرق دارد. مثلا بوته ای که جنس نیکلی دارد برای حل کردن ماده با سود استفاده می شود نمونه را سود مخلوط کرده و تحت حرارت شعله قرار می دهیم و مواد را داخل آب مقطر می ریزید که در این صورت نمونه کاملا حل می شود.کروزه پلاتینی

 

بوته پلاتینی برای ذوب قلیایی استفاده می گردد و نمونه با کربنات کلسیم و یک اکسید کننده  ترکیب می شوند و ماده ذوب می شود. بوته چینی نیز که از پر مصرف ترین انواع بوته ها ست و کاربرد های فراوانی دارد. به هنگام خرید نوع اصل بوته را خرید کنید زیرا به عنوان وسیله ای مهم که کار حساسی با آن انجام می شود اصل بودن ان بسیار مهم خواهد بود و اگر  تقلبی باشد ممکن است به راحتی بشکند  و در روند کار آزمایش اختلال ایجاد نماید.کروزه پلاتینی

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *