پالادیوم از چه ساخته شده ؟

بشر همواره در پی اکتشافات مواد مختلف بوده تا بتواند ابزار بیشتری برای رفاه و بهتر نمودن شرایط زندگی خود فراهم نماید. پرداختنبه پوسته ی زمین و جستجو در خاک و سنگ به منظور کشف فلزاتمختلف نیز از این دسته به شمار می آید. در کنار کشف فلزاتی چو طلا و نقره و بسیاری از فلزات گرانبهای دیگر می توان پلاتین و هم خانواده های آن را نیز به عنوان فلزات گرانبا نام برد . یکی از فلزات کم یاب اما بسیار مورد توجه از خانواده ی پلاتین همان فلز پالادیوم است. فلز پالادیوم در سالهای اخیر به دلایل گوناگونی بسیار مورد استقبال انواع کسب و کارها در آمده است. سایت تخصصی  pelatiin.ir باارائه ی این مقاله می خواهد ب سوال بسیاری از مخاطبان خود در این باره که پالادیوم چیست و پالادیوم از چه ساخته شده است پاسخ جامع و کاملی را ارائه دهد. در ادامه برای مطالعه ی مقاله با ما همراه باشید.

پالادیوم از چه ساخته شده ؟

پالادیو یک فلز نجیب از خانواده یلاتین است که در سطح پوسته ی زمین به صورت بسیار محدود وجود دارد. رنگ این فلز سفید و نقره ای رنگ است . در دمای معمولی به صورت جامد می باشد. این فلز را یک یک شیمی دان انگلیسی با نام ویلیام هاید والاستون  در آمریکای جنوبی کشف نمود و آن را به جهان معرفی کرد.دوسال پس از کشف سیارک پالاس و در سال 1803 این دانشمند فلز پالاددیوم را از معادن مس و نیکل و در کنار فلزات دیگر و پس مراحل مختلف کشف نمود. نام این فلز را با الهام از سیارک پالاس که نام الهه ی یونانی خرد می باشد پالادیوم نهاد.

ساختار فلز پالادیوم :

عنصر پالادیوم به رنگ براق و نقره‌ای است و یکی از شش عنصر در گروه پلاتین (PGMs) در کنار پلاتین، رودیم، روتنیم، اسمیوم و ایریدیم می‌باشد. عدد اتمی پالادیوم 46 نماد شیمیایی آن PDو با نام انگلیسی  Palladium  و نقطه ذوب 1555 درجه سلسیوس و نقطه جوش 2963 درجه سلسیوس با وزن اتمی استاندارد ۱۰۶.۴۲و همچنین  چگالی 12.023 گرم بر سانتی‌مترمکعب  میباشد جرم اتمی پالادیوم ۱۰۶٫۴ است.  پالادیوم به طورطبیعی از مخلوطی از شش ایزوتوپ پایدار تشکیل یافته است: پالادیوم-102 (1.02 درصد)، پالادیوم-104 (11.14 درصد)، پالادیوم-105 (22.33 درصد)، پالادیوم-106 (27.33 درصد)، پالادیوم-108 (26.46 درصد). و پالادیوم-110 (11.72 درصد) . فلز پالادیوم پارا مغناطیس است زیرا زیر پوسته ناقص دارد. و همچنین دارای الکترون‌های جفت است. بنابراین در شرایط اعمال یک میدان مغناطیسی خارجی، به سمت میدان مغناطیسی جذب می‌شود و در همین زمان ماهیت پارامغناطیسی آن مشاهده می شود.

معادن فلز پالادیوم کجاست؟

معادن مهم  پالادیم در دنیا در کشورهای آفریقای جنوبی، کلمبیا، آمریکا، کانادا و روسیه قرار دارند. منطقه نوریلسکی نیکل در سیبری مهمترین منطقه استخراج پالادیوم در روسیه است. کشورآفریقای جنوبی  دارای مناطقی همچون پلاتین بلت و واتروفال برای استخراج پالادیوم است. مناطقی مانند آلاسکا، مونتانا و نوادا از جمله منابع مهم پالادیوم در ایالات متحده هستند.  زیمباوه عنوان تولیدکننده معتبر این فلز شناخته می‌شود.

پالادیوم هم به صورت فلز آزاد و هم به صورت آلیاژ با طلا و پلاتین و دیگر فلزات این گروه در محل کوه‌های اورال استرالیا، اتیوپی و آمریکای شمالی و جنوبی یافت می‌شود. با این حال، اکثر پالادیوم مصرفی به دلیل صرفه اقتصادی از معادن نیکل و مس در آفریقای جنوبی و انتاریوی کانادا استخراج می‌شود، چرا که حجم بالای فلزات تولید این معادن عمل دریافت پالادیوم را به‌صرفه می‌کند.

خواص فلز پالادیوم  چیست :

سطوح پالادیوم، کاتالیزوری عالی برای واکنش‌های شیمیایی شامل هیدروژن و اکسیژن، مانند هیدروژناسیون ترکیبات آلی غیراشباع هستند. در شرایط مناسب ( حدود 80 درجه سانتیگراد و 1 اتمسفر)، پالادیوم بیش از 900 برابر حجم خود هیدروژن جذب می‌کند. در این فرآیند منبسط می‌شود و سخت‌تر، قوی‌تر و انعطاف‌پذیرتر می‌شود. پالادیوم مانند طلا، چکش خوار و انعطاف پذیر است، به‌گونه‌ای که به راحتی می‌توان آن را به یک برگ نازک تبدیل کرد. همچنین این فلز در برابر درجه حرارت بالا مقاوم است. پالادیوم کمترین نقطه ذوب را در بین تمام فلزهای گروه پلاتین دارد. پالادیوم به دلیل درجه خلوص بالا، ضد حساسیت است

اشکال فلز پالادیوم :

فلز پالادیوم را می توان به اشکال مختلفی مشاهده نمود. پودر پالادیوم که همانریز ذرات حاصله از فرایندهای فیزیکی می باشد یکی از شایع تریناشکال آن محسوب می شود .نمک پالادیوم و نیترات پالادیوم و سولفات پالادیوم و کلرید پالادیوم من جمله اشکال مختلف دیگر این فلز می باشند که ر نتیجه ی ترکیب با سایر مواد به دست می آید و همچنین مفتول و سیمو ورق پالادیوم نیز از دیگر اشکال آن می باشند.

کاربرد فلز پالادیوم :

فلز پالادیوم را می توان در صنایع مختلفی چون جواهر سازی و یا کاتایزوری استفاده نمود . کی دیگر از کاربردهای پالادیوم در الکترونیک، در ساخت خازن‌های سرامیکی موجود در وسایل الکترونیکی مانند لپ تاپ و گوشی موبایل است. خازن‌های سرامیکی از لایه‌های پالادیوم تشکیل شده‌اند که بین لایه‌های سرامیکی قرار گرفته‌اند.

این فلز از اواخر دهه ۱۹۷۰ در صنعت دندانپزشکی ورود نمود.از آنجایی که  پالادیوم در برابر کدر شدن و خوردگی مقاومت بسیار زیادی دارد برای آلیاژهای تاج و بریج دندان مناسب است.

قیمت فلز پالادیوم :

فلز پالادیوم به عنوان یک فلز ارزشمند و گرانبها می تواند مورد توجه بسیاری ازسرمایه گذاران که تمایل خاصی به فلزات دارندباشد . این فلزبه دلیل کم یاب بودنو محدودیت منابع آن در دنیا بسیار گران قیمتمی باشد که در بعضی مواقع حتی شاهد این امربوده ایم که با قیمت طلا نیزرقابت داشته است. بهتر است در زمان خرید و معامله ی این فلز از قیمت روز آن آگاهی یابید.

سخن آخر :

فلز پالادیوم ازدسته فلزات خاص و کم یاب و گرانبها می باشد که از ارزش زیادی در صنایع مختلف بر خوردار است . این فلز به دلیل خواص متفاوتی من جمله عدم خوردگی ومقاومت حرارتی می تواند درانواع کسب وکارها مورد توجه باشد. اما به دلیل کم یاب بودن آن چندان دردسترس نبوده و با قیمت بسیار زیادی به بازار عرضه می شود. برای خرید و فروش و تهیه ی این فلز بهتر است از سایتهای معتبر اقدام نموده تا خرید امنی را تجربه نمایید. شما عزیزان میتوانید پس از اطلاع از قیمت روز این فلز با ارتباط با کارشناسان ما در سایت pelatiin.ir از مشاوره وهمراهی آنها بهره ببرید.

مقالات بیشتر

اشتراک گذاری:

کاربرد سیم پلاتین

پلاتین یک فلز مقاوم است که در اشکال مختلف قابل مشاهده میباشد. پلاتین را در صنایع مختلفی می توانیم جستجو کنیم. مقالات زیادی در مورد پلاتین و انواع و اشکال و موارد استفاده از آن

بیشتر بخوانید »

تفاوت پالادیوم با طلا

در سالهای اخیر یکی ازمواردی که ذهن سرمایه گذاران  روی فلزات را به خود مشغول کرده است تفاوت قیمت طلا با پالادیوم می باشد. طلاو پالادیوم هر دو از جمله فلزات گرانبها و ارزشمند می

بیشتر بخوانید »

انواع کلرید پالادیوم

کلرید پالادیم بعنوان یک ماده ی صنعتی با نام های پالادیوم دی کلرید و کلرید پالادوس نیز شناخته شده است. کلرید پالادیوم به شکل جامد و به رنگ قرمز تیره و مایل به قهوه ای

بیشتر بخوانید »

Send Us A Message