فرض کنید پودری حاوی سه فلز گرانبهای پلاتین، رودیوم و پالادیوم داریم. و می خواهیم این فلزات گرانبها را از این پودر بازیابی کنیم.
برای این کار از روش های مختلفی می توان استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که کلیت بیشتر این روش ها یکی است. و تفاوت چندانی با هم ندارند.
نکته : “ایمنی فرآیند اسید کاری و تیز آبکاری فلزات پلاتین پالادیوم و رودیوم فرایند خطرناکی است.
زیرا که محلولها و بخارات حاوی این فلزات سمی و کشنده هستند. بنابر این روشی که در این مقاله توضیح داده شده، باید توسط فردی انجام شود. که با نحوه بازیابی این فلزات آشنایی داشته باشد. همچنین لازم است که این فرد به تجهیزاتی نظیر ماست که تنفس و هود شیمیایی مجهز باشد.
بوته پلاتینی | کروزه پلاتینی | فلز پلاتین | فلز پالادیوم | فلز رودیوم | کلرید پالادیوم | خرید رودیوم | فروش رودیوم
در اولین مرحله باید فلزات مزاحم را از پودر جدا کرد. برای این منظور از اسید سولفوریک رقیق استفاده می کنیم.
بنابراین اسید سولفوریک رقیق را به آرامی به پودر اضافه کنید. پس از اینکه پودر را در اسید حل کردید باید محلول را فیلتر کنید.
پودر را در اسید نیتریک حل کنید، تا پالادیوم در اسید حل شود. پس از اینکه پالادیوم را در اسید نیتریک حل کردید، می توانید آن را با دی متیل گلی اکسیم یا پودر روی از محلول رسوب دهید.
پودر را در تیزاب حل کنید، تا پلاتین در تیزاب سلطانی حل شود. پس از حل شدن پلاتین محلول را فیلتر کنید.
و سپس آن را با آمونیوم کلرید رسوب دهید.
استفاده از اسیدپراکسید
برای اینکه مطمئن شوید که رودیوم در محلول حل نمی شود. میتوانید به جای تیزاب سلطانی از محصول از محلول اسید پراکسید استفاده کنید.
در صورت استفاده از این محلول باید پودر را چند بار در این محلول حل کنید. تا از حل شدن کامل پلاتین اطمینان یابید.
برای بازیابی رودیوم کار دیگری لازم نیست. چرا که اگر مراحل قبلی را به درستی انجام داده باشید پودری باقی میماند که رودیوم خالص است.
بنابراین پودر باقی مانده از فرایند تیزاب کاری را بشویید. تا وقتی که کاملا تمیز شود. سپس پودر را خشک کنید.
شما بزرگواران می تواند از طریق مسیرهای ارتباطی زیر جهت مشاوره ، دریافت قیمت و ثبت سفارش اقدام بفرمایید. و با این کار علاوه بر صرفه جویی در زمان از تخفیفات ویژه ما نیز بهره مند شوید.
پلاتین، پالادیوم و رودیوم به دلیل این که در اسیدها یا حل نمی شوند و یا مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهند، پروسه بازیافت بسیار پیچیده ای دارند. رسوب دادن این سه فلز نیز مشکلات خاص خود را دارد، چرا که رسوب دادن باید وقتی انجام شود که محلول اسیدی باشد. از طرفی بازدهی استخراج فلزات پلاتین، پالادیوم و رودیوم هیچگاه صد درصد نخواهد بود. همچنین چون ترکیبات این فلزات مثل نمک های آنها سمی هستند، فرآیند بازیافت آنها بسیار خطرناک می باشد.
اینستاگرام: kharide_pelatin
جهت خرید و فروش فلزات گرانبها ، از سایت فروشگاهی بورس فلزات رهسام (کسرایی) بر روی لینک زیر کلیک کنید.