کاربران گرامی توجه نمایید که پلاتین پزشکی و پلاتین عراقی کاملا بی ارزش می باشد لطفا درمورد پلاتین پزشکی و عراقی تماس نگیرید!!  

خرید و فروش پلاتین، پالادیوم و رودیوم

کاربران گرامی لطفا توجه نمایید که پلاتین پزشکی و پلاتین عراقی کاملا بی ارزش می باشد لطفا درمورد پلاتین پزشکی و عراقی تماس نگیرید!!

دمای ذوب پلاتین

عنوان را به انگلیسی وارد کنید
موضوع این نوشته را وارد کنید

نقطه ی ذوب هر فلز به دمایی گفته می شود که در آن فلز مورد نظر از حالت جامد به شکل مایع در آمده و در واقع ذوب می شود و البته هر فلز بر اساس خواص خود نقطه ی ذوب متفاوتی با سایر فلزات دارد. برای سهولت در انتخاب و استفاده از انواع فلزات در صنایع مختلف دانشمندان تلاش نموده اند جدول نقطه ی ذوب فلزات شناخته شده را تهیه و به متقاضیان ارائه دهند. با توجه به این جدول و شناخت بیشتر فلز پلاتین هم اکنون دریافته ایم که فلز پلاتین یکی از سرسخترین فلزات در برابر حرارت می باشد یعنی این فلز کم یاب و گرانبها مقاومت حرارتی بسیار بالایی دارد. بنابراین بعنوان بهترین گزینه جهت استفاده در شرایط پر حرارت استفاده می شود. مطالعه ی این مقاله از سایت  pelatiin.ir  شما را با نقطه ی ذوب این فلز و سایر خواص این فلز آشنا می کند.

دمای ذوب پلاتین

دمای ذوب پلاتین نکته ی حائز اهمیت برای استفاده از این فلز می باشد . فلز پلاتین یک عنصر  شیمیایی است که به شکل فلز است . این عنصر دارای عدد اتمی 78 و مخفف آن Pt.Platinum به رنگ خاکستری سفید از گروه فلزات واسطه، متراکم، رسانا و شکل پذیر است و از ارزشمندترین فلزات گرانبها محسوب می شود. نام این فلز از کلمه اسپانیایی platina به معنای “نقره کوچک” گرفته شده است.

بهتر است قبل از اینکه در مورد دمای ذوب پلاتین صحبت کنیم کمی در مورد این فلز گرانبها اطلاعات کسب کنیم. پلاتین کمترین واکنش پذیری را در بین تمام فلزات دارد و همچنین در برابر خوردگی بسیار مقاوم است و این ویژگی ها را حتی در محیط های بسیار گرم حفظ می کند. کاربرد مهم پلاتین به دلیل همین ویژگی و خواص کاتالیزوری بالای آن است. رایج ترین کاربردهای پلاتین در ساخت مبدل های کاتالیزوری و جواهرات است. تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی، اتصالات و الکترودهای الکتریکی، تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی، تجهیزات مقاوم در برابر خوردگی و خوردگی، تجهیزات دماسنج برای کوره های الکتریکی، پوشش های موشک و سوخت موتور جت از دیگر کاربردهای این فلز است.

مشاهده: بوته پلاتین | بوته پلاتینی | کروزه پلاتین | کروزه پلاتینی

پلاتین یکی از کم یاب ترین  عناصر پوسته زمین است . پلاتین در طبیعت آزادانه وجود دارد و اغلب در ارتباط با سایر فلزات خانواده پلاتین مانند فلز پالادیوم ، روتنیم، فلز رودیوم ، فلز ایریدیوم و اسمیم یافت می شود.  عناصر نام برده  ویژگی های مشابهی دارند و عناصر بسیار کمیاب هستند

پلاتین در نهشته های آبرفتی مخصوصا  نیکل یافت می شود و به عنوان محصول ثانویه معادن نیکل و مس به دست می آید.بیشترین تولید پلاتین از آفریقای جنوبی می باشد . روسیه 13 درصد از تولید پلاتین جهان را به خود اختصاص داده است و پس از آن کانادا، زیمبابوه و ایالات متحده  جزو کشورهای استخراج کننده ی جهان محسوب می شوند .

مقدار مصرف پلاتین

بیشترین مصرف پلاتین از کل حجم پلاتین استخراج شده  برای تولید تجهیزات کنترل گاز سمی خودرو  و  برای ساخت جواهرات  استفاده می شود. بعد از آن  برای کاربردهایی مانند الکترودها، داروهای ضد سرطان، حسگرهای اکسیژن، سوئیچ های احتراق و موتورهای توربین (مانند جت) مورد استفاده قرار گرفت.

جداول نقطه ذوب فلزات

جداول نقطه ذوب فلزات اطلاعات مهمی در مورد خواص حرارتی و شرایط فیزیکی فلزات ارائه می دهد. در این جدول نقطه ذوب به عنوان دمایی که در آن فلز از حالت جامد به حالت مایع تغییر می کند، ثبت می شود. این اطلاعات برای طراحان، مهندسان و علاقه مندان به صنایع مرتبط با فلز حیاتی است.

جدول نقاط ذوب فلزات می تواند به عنوان راهنمای انتخاب مواد مناسب در فرآیندهای صنعتی مانند ریخته گری، جوشکاری و فرآیندهای حرارتی مورد استفاده قرار گیرد. با استفاده از این جدول می توانید درک بهتری از رفتار فلزات در دماهای مختلف داشته باشید و در نتیجه فرآیندهای تولید و ساخت را بهبود ببخشید.

نقطه ذوب فلزات در چه دمایی است

نقطه ذوب یک فلز دمایی است که در آن فلز از حالت جامد به مایع تبدیل می شود. خواص شیمیایی و ساختار فلز در این مرحله تغییر نمی کند و فقط شکل فیزیکی آنها تغییر می کند.

کدام یک از فلزات بالاترین نقطه ذوب را دارد؟

بعنوان نمونه سه فلز را که به ترتیب بالاترین نقطه ی ذوب رادارند در ذیر نام میبریم :

کربن (C) 3550 درجه سانتی گراد

تنگستن (W) 3420 درجه سانتی گراد

رنیوم (Re) 3186 درجه سانتی گراد

کدام یک از فلزات کمترین نقطه ذوب را دارد؟

سه فلز زیر به ترتیب کمترین نقطه ی ذوب را در میان سایر فلزات دارند :

جیوه (Hg) – 39 درجه سانتیگراد

گالیم (Ga) 29.78 درجه سانتی گراد

سزیم (Cs) 29.8 درجه سانتی گراد

علاوه بر این، جدول نقطه ذوب فلزات می تواند به عنوان یک ابزار مقایسه ای برای بررسی خواص فلزات در دماهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. با مقایسه نقاط ذوب مختلف می توان تاثیر دما بر رفتار فیزیکی و شیمیایی فلزات را بررسی و تحلیل کرد. جداول نقطه ذوب فلزات منبع قابل اعتمادی از اطلاعات در مورد خواص حرارتی فلزات است. به دلیل اهمیت این اطلاعات، فولاد کاسپین لیست نقاط ذوب فلزات زیر را برای شما گردآوری کرده است.

دمای ذوب  پلاتین

دمای ذوب پلاتین در جدول نقاط ذوب فلزات: 1768 درجه سانتی گراد.

پلاتین یک فلز گرانبها با خواص ویژه است که در جواهرات، تجهیزات پزشکی و صنایع شیمیایی کاربرد دارد. نقطه ذوب بالای پلاتین آن را به فلزی در برابر اکسیداسیون و حرارت مقاوم می کند.

ذوب پلاتین در دمای 1768 درجه ی سانتیگراد انجام می پذیرد . این ویژگی باعث می شود که ذوب آن در کوره های معمولی ممکن نباشد . که برای این کار از کوره های القایی و یا مشعل هیدروژن اکسیژن استفاده می شود . نکته ی مهم در ذوب پلاتین این است که این فلز مانند پالادیوم و رودیوم به هیچ عنوان نباید از گاز استیلن استفاده کرد زیرا با عث کاهش کیفیت فلز می شود .

سخن آخر :

سخن آخر اینکه فلز پلاتین بعنوان یک فلز گرانبها که در مصارف مختلف صنعتی ارزش بسیار بالایی دارد  و رقیب سرسخت فلزاتی چون طلا و نقره و طلای سفید محسوب می شود در نقاطی از جهان استخراج می شود که ذوب آن در شرایط و کوره های معمولی ممکن نیست و باید از کوره هایی چون کوره های القایی استفاده شود و لازم به ذکر مجدد است که نقطه ی ذوب آن دمای 1768 درجه ی سانتیگراد می باشد . و در این مراحل نباید از گاز استیلن استفاده کرد زیرا باعث کاهش کیفیت محصول نهایی می شود . کارشناسان متخصص pelatiin.ir می توانند در این زمینه مشاوره های مناسبی را به شما عزیزان ارائه نمایند.

zinoweb
04 نوامبر 2024