کاربران گرامی توجه نمایید که پلاتین پزشکی و پلاتین عراقی کاملا بی ارزش می باشد لطفا درمورد پلاتین پزشکی و عراقی تماس نگیرید!!  

کاربران گرامی لطفا توجه نمایید که پلاتین پزشکی و پلاتین عراقی کاملا بی ارزش می باشد لطفا درمورد پلاتین پزشکی و عراقی تماس نگیرید!!

با 5 فلز برتر و گران آشنا شوید

عنوان را به انگلیسی وارد کنید
موضوع این نوشته را وارد کنید
فلز برتر وگران

با ۵ فلز برتر و گران آشنا شوید

شاید بسیاری از افراد بپندارند که طلا به‌عنوان گران‌ترین و ارزشمندترین فلز گران‌بها به شمار می‌رود. به‌طورکلی می‌توان گفت فلزات زیادی وجود دارند که چه ازلحاظ معنوی و چه ازلحاظ اقتصادی ارزش بسیار بالایی دارند.

بوته پلاتینی | کروزه پلاتینی | فلز پلاتین | فلز پالادیوم | فلز رودیوم

با ما همراه باشید تا به بررسی ۵ فلز گران‌بها برای شما عزیزان بپردازیم. گران‌بهاترین فلزات جهان عبارت‌اند از:

  1. رودیوم: این فلز بارنگ نقره‌ای_سفید مشاهده می‌شود و ازلحاظ ارزش از طلا نیز گران‌بهاتر خواهد بود. سختی این فلز بسیار بالا بوده و در برابر خوردگی نیز مقاومت زیادی را از خود نشان می‌دهد.

دمای ذوب این فلز ارزشمند ۱۹۶۴ درجه سانتی‌گراد بوده و کاربردهای آن شامل جواهرات و آبکاری، مبدل‌های کاتالیزوری اتومبیل و غیره خواهد بود.‌ سالانه در کشورهای آفریقای جنوبی و روسیه حدود ۳۰ تن رودیوم استخراج می‌شود.

  1. ایریدیوم: به‌عنوان دومین فلز گران‌بها در سطح جهان می‌توان به ایریدیوم اشاره نمود. رنگ این فلز نیز همانند رودیوم نقره‌ای_سفید می‌باشد. پس از عنصر اسمیم متراکم‌ترین ماده در سطح جهان ایریدیوم است که بسیار نیز کمیاب هست.

معمولاً این فلز گران‌بها از شهاب‌سنگ‌ها کشف می‌شود و میزان استخراج آن از این ناحیه نسبت به پوسته زمین بسیار بیشتر خواهد بود. میزان استفاده از این فلز در صنایع پزشکی و الکترونیکی بسیار بالا خواهد بود، از طرفی نیز برای تولید انرژی لازم جهت الکترولیز از آن استفاده می‌گردد.

نقطه ذوب این محصول ۲۲۲۶ درجه سانتی‌گراد است و کشور آفریقای جنوبی بیشترین میزان تولید این فلز را خواهد داشت.

  1. پالادیوم: این فلز نیز همانند فلزات پیشین بارنگ نقره‌ای_سفید مشاهده می‌شود. نقطه ذوب و چگالی این فلز نسبت به سایر فلزات کمتر بوده و حدود ۱۵۵۴ درجه سانتی‌گراد است.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این فلز گران‌بها چکش‌خواری و انعطاف‌پذیری بالای آن می‌باشد.‌ منعطف بودن این فلز سبب گردیده که از آن در صنایع الکترونیک، ساخت جواهرات و تولید اگزوز اتومبیل استفاده شود

. در حال حاضر کشورهایی ازجمله کانادا، آمریکا، آفریقای جنوبی و روسیه بیشترین سهم را در تولید این فلز گران‌بهاتر از طلا دارند.

  1. طلا: به‌عنوان محبوب‌ترین فلزی که در تمام نقاط جهان نیز طرفداران زیادی دارد و بسیاری از سرمایه‌گذاران از طریق آن می‌توانند به سود بالایی دست یابند می‌توان به طلا اشاره نمود.

معمولاً رنگ طلا زرد است، اما در رنگ‌های دیگری همچون یاقوتی، مشکی و بنفش نیز به چشم می‌خورد. طلا فلزی نرم و چکش‌خوار است که درجه ذوب آن نیز ۱۰۶۴ درجه سانتی‌گراد خواهد بود. معمولاً از طلا علاوه بر این‌که برای ساخت جواهرات استفاده می‌شود گزینه بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیز خواهد بود.

همه‌ساله حدود ۲۵۰۰ تن طلا از کشورهایی همچون کانادا، روسیه، ایالات‌متحده آمریکا و آفریقا استخراج می‌شود. دقت داشته باشید که آب دریا نیز دارای مقادیر کمیابی طلا می‌باشد.

  1. پلاتین: به‌عنوان آخرین فلز گران‌بها می‌توان پلاتین را نام برد که رنگی سفید_نقره‌ای دارد و دارای خاصیت بازتابندگی می‌باشد. میزان واکنش‌های این فلز بسیار اندک بوده و در دمایی حدود ۱۷۶۸ درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شود.

از ویژگی‌های این فلز می‌توان به خاصیت انعطاف‌پذیری، چکش‌خواری و متراکم بودن آن اشاره نمود. علاوه بر کاربرد پلاتین در صنایع الکتریکی به‌منظور ساخت انواع جواهرات نیز از آن استفاده خواهد شد.

همه‌ساله بیش از ۱۸۰ تن از این فلز در کشورهایی مانند روسیه، ونزوئلا، فنلاند، نیوزلند، کانادا و غیره استخراج می‌شود.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت فلزات گران‌بها

همچون سایر کالاها یکی از عوامل بسیار مهمی که سبب افزایش و یا کاهش قیمت این فلزات می‌شود، میزان عرضه و تقاضا خواهد بود. درصورتی‌که میزان تقاضا برای این محصولات بالا باشد، اما میزان استخراج و عرضه آن‌ها پایین باشد طبیعی است که قیمت فلزات گران‌بها افزایش چشمگیری داشته باشد. درصورتی‌که تعادل مناسبی بین عرضه و تقاضا برقرار گردد قیمت نهایی فلزات نیز متعادل خواهد شد.

میزان کاربرد فلز در صنایع گوناگون ازجمله پزشکی، شیمیایی، الکترونیک و غیره می‌تواند سبب افزایش ارزش آن در بازارهای جهانی شود. همان‌طور که می‌دانید تغییرات نرخ ارز و دلار سبب نوسان قیمت تمامی اجناس خواهد شد، بنابراین ممکن است با نوسان قیمت این فلزات نیز مواجه گردید. تغییرات هزینه صادرات و واردات از دیگر موارد مهمی است که در تعیین قیمت گران‌بهاترین فلزات نقش اساسی خواهد داشت.

انواع فلزات گران‌بها

به‌عنوان یکی دیگر از این فلزات ارزشمند می‌توان به نقره اشاره نمود که پس از طلا از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. این فلز سفید و براق بوده و جذابیت منحصربه‌فردی دارد. نقره فلزی نرم بوده و خاصیت انعطاف‌پذیری و چکش‌خواری نیز خواهد داشت. نقره در برابر اکسیداسیون مقاومت بالایی خواهد داشت، اما اگر ترکیبات گوگردی در هوا وجود داشته باشد ممکن است به‌مرورزمان رنگ آن تیره شود.

مس یکی دیگر از فلزاتی است که طرفداران زیادی دارد و در صنایع مختلف از آن استفاده می‌شود. این فلز علاوه بر دارا بودن خاصیت چکش‌خواری از رسانای حرارتی و الکتریکی بالایی نیز برخوردار خواهد بود. امروزه در ساخت جواهرات علاوه بر این‌که از مس به‌منظور تغییر رنگ طلا استفاده می‌شود، جهت پایین آوردن عیار طلا نیز از آن استفاده می‌کنند. یکی از عیوب استفاده از فلز مس در ساخت جواهرات آن است که می‌تواند روی پوست افراد یک رد مشکی به‌جا بگذارد.

طلای سفید یکدیگر از فلزاتی است که ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد. در حقیقت این محصول آلیاژی از طلا است که از ترکیب با یک فلز سفیدرنگ به دست می‌آید. به‌طورکلی می‌توان گفت که طلای سفید همان طلای زرد می‌باشد که با استفاده از یک‌لایه فلز به رنگ سفید مانند نیکل، پالادیوم و یا پلاتین پوشش داده‌شده است. هر یک از فلزات ارزشمند و گران‌بهای بیان‌شده به علت دارا بودن ویژگی‌های منحصربه‌فرد در صنایع گوناگون مورداستفاده قرار می‌گیرند.

zinoweb
31 شهریور 1402